„Design” kojarzy się z wysmakowanymi wnętrzami oraz pięknymi przedmiotami. Ale na Zachodzie słowo to występuje też w innym kontekście, razem ze słowem „service”. Choć w wielu krajach idea „service design” znana jes
Borys Szyc, Piotr Adamczyk, Robert De Niro i Jon Bon Jovi – to nie obsada nowego filmu, tylko kilku artystów, którzy otwierają długą listę sławnych właścicieli restauracji.
Wielu pracodawców chciałoby znaleźć jeden uniwersalny sposób na skuteczne motywowanie pracowników. Ba, niektórym wydaje się, że taki sposób znają i starają się go stosować wobec wszystkich zatrudnionych... Ale czy taki sp
Mikro i małe przedsiębiorstwa stanowią prawie 90% wszelkich podmiotów i w większości finansowane są ze środków własnych Mały kapitał czy też zbyt duże uzależnienie od koniunktury mogą skutecznie uniemożliwiać start no
Dystrybutorzy z całego świata przez kilka dni uczestniczyli w warsztatach i spotkaniach w białostockim Promotechu. To pierwszy taki zjazd w historii firmy.
Sprzyjająca pogoda oraz odpowiednia lokalizacja – te dwa czynniki mają kluczowe znaczenie w biznesie właściciela lodziarni.
Największy Makarun na największej sztucznej wyspie świata już otwarty. Od 2 grudnia słynny hotel Atlantis, najbardziej instagramowy punkt w Dubaju, można podziwiać jedząc włoską pastę w wydaniu polskiej sieci – Makarun Spa
Po serii podsumowań minionego roku czas na tradycyjną prognozę na rok 2018. Jaki będzie? Na co trzeba się przygotować? Czego się spodziewać ? czyli co nas czeka ? Swoimi przewidywaniami, opiniami oraz komentarzami dzielą się
Na jakie elementy swojej działalności powinny zwrócić uwagę firmy chcące przygotować się na kryzysowy okres?
Najnowsze badania wskazują, iż zarówno mniejsze jak i większe firmy coraz częściej decydują się na uczestnictwo w branżowych konferencjach organizowanych cyklicznie w całej Polsce.