Według danych OECD w 2019 r. polski pracownik przepracował średnio 1792 godziny rocznie. W Europie ten wynik pobiła jedynie Grecja. Jednocześnie okazało się, że Polska znajduje się w gronie najmniej produktywnych krajów Unii
Creamfinance appoints new CEO to continue expanding near-prime products and growing past EUR100mil revenue.
Restauracja CHILLI Bistro by Sodexo w Oxygen Park, przy ulicy Jutrzenki 137 w Warszawie, została uznana za najlepszy lokal gastronomiczny w Polsce w kategorii restauracja pracownicza w trzeciej edycji Food Business Awards 2014.
Firma Mondelez Polska wprowadza pierwszy produkt w zupełnie nowym segmencie słodyczy. Joyfills to małe, chrupiące przekąski ciastkowe dostępne w dwóch wariantach: z nadzieniem Milka i Oreo.
Najnowsze badanie „Potencjał rynku świadczeń pozapłacowych”[1] pokazuje, że aż 43% firm wręcza swoim pracownikom podarunki z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy oraz na wiosnę.
Utrzymywanie dobrych relacji z klientami ważne jest zawsze, ale w czasie pandemii może być szczególnie trudne. Jak dbać o tych, którzy przestali przychodzić do sklepów stacjonarnych? Chociażby, proponując im udział w wirtual
Stosy dokumentów oraz wypełnionych nimi segregatorów do niedawna były nieodzownym elementem wielu biur i pomieszczeń każdej firmy.
Z raportu Startup Poland z 2017 r. wynika, że aż 71 proc. polskich startupów zatrudnia pracowników, a dla 42 proc. dostęp do kadry to najbardziej pożądany czynnik rozwoju firmy.
Schöck jest wiodącą, światową firmą, oferującą rozwiązania problemów w zakresie izolacji termicznej i akustycznej nośnych elementów konstrukcji w budynkach. Od maja 2018 roku codziennym działaniom firmy towarzyszy nowy cla