Od 1 marca 2017 r. zaostrzono kary za fałszowanie faktur VAT. Przestępcom grozi nawet do 25 lat więzienia. Czy zaostrzenie kar będzie skutecznym orężem do walki z wyłudzeniami podatku VAT w Polsce?
U progu nowego roku wiele osób przygotowuje listę postanowień, również tych dotyczących rozwoju firmy. A gdyby tak nowy rok rozpocząć od wdrożenia programu lojalnościowego? Tego typu program może być skierowany nie tylko do
W mediach często można usłyszeć opinię: „Przedsiębiorczość to narodowa cecha Polaków”. W praktyce jednak młodzi ludzie nie mając wystarczającej wiedzy, przygotowania, a przede wszystkim odwagi i motywacji, często boją
Były życzenia i tort, mnóstwo gości, muzyka i świetna zabawa – impreza urodzinowa REJS już za nami! 24 czerwca, podczas uroczystego Pikniku Jubileuszowego, 25-lecie przedsiębiorstwa świętowali założyciele i pracownicy firm
PepsiCo zajęło II miejsce zarówno w europejskiej, jak i polskiej edycji cieszącego się wielkim uznaniem konkursu Top Employer. Piąte z rzędu wyróżnienie dla PepsiCo Polska potwierdza jednocześnie, że polityka firmy w zakresi
Wyjazdy służbowe, zarówno te po kraju, jak i zagraniczne zdarzają się w większości polskich firm. Co zrobić, aby były łatwe w organizacji i rozliczeniu oraz bezpieczne dla pracowników? Najlepiej wykorzystać kartę płatnicz
Środek listopada to w wielu firmach czas gorących poszukiwań idealnego prezentu dla kontrahentów, klientów i pracowników. Wybór spośród oferty dostępnej na rynku jest naprawdę duży...
Pomarańczowy punkt, który z daleka widać pod krakowską galerią M1 to Food Truck marki Makarun Spaghetti and Salad. Błyszczący nowością mercedes serwuje jej klientom włoskie pasty na wynos.
CulinaryOn to największe studio kulinarne w Azji i Europie oraz wyjątkowy gastronomiczny plac zabaw, który zapewnia niezapomniane emocje na eventach dla sektora B2B oraz klientów indywidualnych.
Od 1 stycznia 2019 roku pracodawcy nie muszą trzymać akt pracowniczych przez 50 lat. Obowiązek jest tylko przez 10 lat. Nowe przepisy nakładają jednak na nich inne obowiązki. Z czym muszą się zmierzyć kadry?