Makarun wprowadza do oferty nową opcję franczyzową – wyspę. W ten sposób marka sięga do najatrakcyjniejszych miejsc w centrach handlowych i biurowcach. Lokal, zajmujący zaledwie 10 m.kw. da się w zasadzie postawić wszędzie.
Czasem warto racjonalnie ocenić, czy dalsze prowadzenie firmy w formule firmy rodzinnej ma sens, a jeśli nie, zdecydować się na sprzedaż. Jak się do tego zabrać?
Białostocki Barter SA, dystrybutor i sprzedawca materiałów energetycznych, znalazł się na 32. pozycji w konkursie Wielcy Modernizatorzy 2015 Instytutu Nowoczesnego Biznesu.
Bezpłatne warsztaty w Idea Hub Łódź
Wprowadzanie na polski rynek wina, piwa lub innego alkoholu przywiezionego z zagranicy to proces skomplikowany i wymagający spełnienia wielu procedur. Istnieje jednak sposób, aby go uprościć, chociażby przez naklejenie banderol d
Firma WIŚNIOWSKI – producent bram, drzwi i ogrodzeń - znalazła się w gronie firm, nagrodzonych prestiżowym tytułem „Orły WPROST 2017” przyznawanej przez tygodnik Wprost. To kolejne wyróżnienie w ostatnim czasie dla tego
Który sposób finansowania bieżącej działalności jest najlepszy? Wydawać by się mogło, że odpowiedź „najtańszy” jest oczywista.
SoftBlue SA, notowana na NewConnect innowacyjna firma IT, podpisała umowę o poufności z jedną ze spółek Skarbu Państwa – Polską Wytwórnią Papierów Wartościowych.
30 września br. w Warszawie miała miejsce Wielka Gala „Sylwetki i Marki Polskiej Gospodarki”. Podczas uroczystości wyłoniono tegorocznych laureatów projektów „Rzetelni”, „Lider Polskiej Gospodarki” oraz „Diament Pol
Klient street foodów jest teraz zupełnie inny niż jeszcze dekadę temu. Zauważają to analitycy rynku, a także przedsiębiorcy działający w sektorze gastronomii. Jak się zmienił, jakie są jego wymagania i jak im sprostać?